رفتن به محتوای اصلی
ایفانیوز

شیب نزولی طلا و ارز تا کجا ادامه خواهد داشت؟

15 بهمن ماه 1402

روند تغییر نرخ ارز در یک سال گذشته نشان می‌دهد دولت و بانک مرکزی به‌عنوان سیاست‌گذار پولی کشور عملکرد قابل قبولی در مدیریت تکانه های سیاسی و امنیتی و تاثیر آن بر بازارهای مختلف داشته اند.

به گزارش ایفانیوز، طی روزهای اخیر و پس از فروکش کردن برخی التهابات سیاسی و امنیتی در منطقه که موجب شکل گیری فضای روانی منفی و ملتهب شدن برخی بازارها شده بود، همزمان با ریزش شدید قیمت دلار در بازار، قیمت طلا و سکه نیز وارد فاز نزولی شد به طوری که در اولین روز هفته، شاهد ورود سکه و طلا به یک کانال پایین‌تر بودیم.

گزارش‌ها از روند بازار طلا حاکی است که قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار ۹۱ هزار تومان ریزش داشته و به ۲ میلیون و ۷۹۳ هزار تومان رسیده است. هر مثقال طلا نیز در حدود ۴۱۴ هزار تومان افت قیمت را تجربه و ۱۲ میلیون و ۸۲ هزار تومان قیمت خورده است.

در بازار سکه نیز هر قطعه سکه امامی با کاهش یک میلیون و ۴۲۱ هزار تومانی به قیمت ۳۲ میلیون و ۱۳۲ هزار تومان رسید. سکه تمام بهار آزادی نیز یک میلیون و ۱۹۵ هزار تومان، نیم‌سکه و ربع سکه ۶۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۲۵۰ هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرد. بر همین اساس، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی ۳۰ میلیون و ۱۲۰ هزار تومان، نیم‌سکه ۱۸ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان و سکه گرمی ۵ میلیون و ۹۲۰ هزار تومان قیمت داشت.

محمد کشتی‌آرای، رییس اسبق اتحادیه طلا و جواهر در ارتباط با وضعیت بازار طلا و سکه در اولین روز هفته گفت:‌ ️برخلاف هفته گذشته، روند قیمت ها در بازار، نزولی بوده تا جایی که قیمت دلار و سکه کاهش محسوسی نسبت به روز پنج‌شنبه داشته است.

وی  ادامه داد؛با توجه به تعطیلی بازارهای جهانی نباید شاهد تغییر قیمت خاصی در بازار طلا حداقل تا دوشنبه باشیم؛ ولی اگر مدیریت بانک مرکزی در بازار ارز ادامه داشته باشد، می توان انتطار داشت، کاهش  قیمت‌ها در بازار طلا، سکه و ارز تداوم داشته باشد.

اکنون و پس از یک دور صعود قیمت ارز که علت اصلی آن عوامل غیر اقتصادی و روانی بوده با فروکش کردن التهابات سیاسی و امنیتی و همچنین تدابیر اتخاذ شده از سوی بانک مرکزی روند قیمت انواع ارزهای خارجی نزولی شد و در آستانه ورود به کانال ۵۶ هزار تومان قرار گرفت . 

در شرایط فعلی با اقدام مثبت انتشار گواهی سپرده خاص بانک مرکزی به نظر می‌رسد با استقبال قابل‌توجهی از سوی بخش حقیقی و حقوقی و به‌طورکلی از سوی افرادی که منابع ریالی مازاد دارند روبرو شود انتظار می رود روند نزول بازارهای طلا، سکه و ارز ادامه یابد .

کارشناس اقتصادی باتوجه به رخدادهایی که در هفته‌های اخیر در سطح کشور، منطقه و حوزه بین‌الملل به وقوع پیوست، افزایش نرخ ارز در کشور را ناشی انتظارات تورمی می داند.

روند تغییر نرخ ارز در یک سال گذشته نشان می‌دهد دولت و بانک مرکزی به‌عنوان سیاست‌گذار پولی کشور عملکرد قابل قبولی در مدیریت تکانه های سیاسی و امنیتی و تاثیر آن بر بازارهای مختلف داشته اند.

در دو سال گذشته عموماً افزایش نرخ ارز با تقویت نظارت و ورود بانک مرکزی به بازار یا به عبارتی با دخالت مثبت در بازار مهار شده است.

روند تغییرات در بازار ارز و طلا به‌عنوان دو بازار مالی که بسیاری از سفته‌بازان در آن ورود کرده و منابع ریالی خود را وارد ان می‌کنند نشان می دهد که رشد تغییرات نسبت مدت مشابه سال قبل حتی کاهشی نیز بوده است.

مقایسه قیمت روز نرخ ارز با قیمت آن در اسفندماه سال گذشته  بیانگر  کاهش قیمت نرخ ارز و سکه نسبت به شرایط اسفند ماه سال گذشته است.

قیمت ارز در اسفند سال قبل در مقطع کوتاهی به مرز ۵۹ – ۶۰ هزار تومان و قیمت سکه نیز به مرز ۴۰ میلیون تومان حرکت کرد.

تجربه کاهش و ایجاد ثبات در قیمت‌ها نشان می‌دهد سیاست‌گذار می‌تواند با دخالت مثبت ، شرایط روانی در بازار را مدیریت کرده و قیمت‌ها را مهار کند.

منبع: نورنیوز

انتهای پیام/د